chevron-thin-down chevron-thin-up photos settings user help info key lock login mic radio tv facebook twitter check close

Mannenvereniging Guido de Bres

Guido de Brès
We bestaan al vele jaren als mannenvereniging. De gemiddelde leeftijd van onze 10 leden ligt inmiddels ruim boven de 70 jaar.
Behalve in de zomermaanden komen we tweewekelijks op de dinsdagavond bij elkaar. We zijn een bijbelstudievereniging en behandelen vooral Bijbelse en daaraan gerelateerde onderwerpen. In het seizoen 2015/2016 behandelen we de schetsen uit het blad Wegwijs van de Bijbelstudiebond.

We werken met een zogenoemd wisselend voorzitterschap. Degene die het te behandelen onderwerp inleidt, heeft die avond ook de leiding. Hij zorgt voor de te zingen liederen, bereidt het gebed voor en zorgt er voor dat de bijeenkomst geen Poolse landdag wordt. In de wijze van het inleiden van het onderwerp is men vrij. Dat kan een klassieke inleiding zijn, maar ook kan volstaan worden met een paar stellingen of het delen van een paar zaken die je opvielen of raakten.

Halverwege de avond drinken we gezellig in de hal van de kerk een kopje thee of koffie. Dat is goed voor de onderlinge band en ook om even te ontspannen. Soms worden de geschilpunten, die er gelukkig ook mogen zijn, nog verder geventileerd.
Al met al zijn we een betrokken groep mannen die elkaar graag helpen om de blijde boodschap in
de Bijbel verder te ontdekken.

Contactpersoon Kees Wassink, telefoon 4610154

Jeugdvereniging
Met leeftijdsgenoten optrekken, bijbel lezen en met elkaar hierover doorspreken. Dat doet we bij jeugdvereniging. We komen ongeveer 1 keer in de twee weken bij elkaar. Vanaf de eerste brugklas is er voor elk schooljaar een verenigingsgroep. Bij de vorming van de groepen werken we samen met de GKV Amersfoort West. Hierdoor leer je ook andere mensen kennen! Elke groep heeft twee jeugdleiders die de avonden organiseren en mee doen met de bespreking. We gebruiken materiaal van Youth for Christ (o.a. Rock Solid, Solid Friends). Deze studies gaan over actuele thema’s ‘Omgaan met sociale media’, ‘Vriendschappen’ en ‘Liefde’
Ook is er ruimte voor persoonlijk contact, te praten over wat je allemaal meemaakt, de leuke dingen maar ook de moeilijke dingen.
De eerste drie jaargroepen gaan ook jaarlijks op kamp. Dit is altijd ontzettend gezellig! Er worden leuke spellen zoals levend stratego, dropping en oud-hollandse spelletjes gedaan. Er wordt uiteraard ook lekker gegeten tijdens bv. een gala diner.